Midyat Meslek Yüksekokulu / Aşçılık Pr. - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AİİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
AŞÇ101 MUTFAK UYGULAMALARI-I 2+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
AŞÇ103 HİJYEN VE SANİTASYON 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞÇ105 TEMEL MUTFAK BİLGİSİ 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞÇ107 ET,BALIK,KÜMES VE AV HAYVANLARI 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞÇ109 GENEL TURİZM BİLGİSİ 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
TDE101 TÜRK DİLİ-I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
YDİ101 YABANCI DİL(İNGİLİZCE)-I 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AİİT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
AŞÇ102 MUTFAK UYGULAMALARI-II 2+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
AŞÇ104 YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI 2+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
AŞÇ106 ÖZEL BESLENME MUTFAKLARI 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞÇ108 YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AŞÇ110 MUTFAK İŞ GÜVENLİĞİ VE İLK YARDIM 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
TDE102 TÜRK DİLİ-II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
YDİ102 YABANCI DİL(İNGİLİZCE)-II 2+0+0 Zorunlu 2 Uzaktan
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞÇ201 ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI-I 2+2+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
AŞÇ203 YEMEK PİŞİRME 1+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
AŞÇ205 GIDA GÜVENLİĞİ 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
SEÇM201 ALAN SEÇMELİ DERSLER(3 DERS SEÇİLECEK) 1+2+0 Seçmeli 12 3 Yüz Yüze
AŞÇ207 SEÇMELİ(GASTRONOMİ TARİHİ VE TERMİNOLOJİSİ) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ209 SEÇMELİ(MUTFAK YÖNETİMİ) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ211 SEÇMELİ(MUTFAK ÜRÜNLERİ) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ213 SEÇMELİ(TÜRK MUTFAĞI) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
SEÇM203 GENEL SEÇMELİ DERSLER(2 DERS SEÇİLECEK) 2+0+0 Seçmeli 4 2 Yüz Yüze
AŞÇ215 SEÇMELİ(BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİ) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
AŞÇ217 SEÇMELİ(MESLEK ETİĞİ) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
AŞÇ219 SEÇMELİ(GİRİŞİMÇİLİK) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
AŞÇ202 ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI-II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
AŞÇ204 SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI 0+2+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
STJ200 STAJ 0+0+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
SEÇM202 ALAN SEÇMELİ DERSLER(3 DERS SEÇİLECEK) 1+2+0 Seçmeli 12 3 Yüz Yüze
AŞÇ206 SEÇMELİ(EKMEK VE PASTA YAPIM TEKNİKLERİ) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ208 SEÇMELİ(MOLEKÜLER MUTFAK) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ210 SEÇMELİ(ÖZEL DURUMLARDA BESLENME) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
AŞÇ212 SEÇMELİ(İÇECEK KÜLTÜRÜ VE TEKNOLOJİSİ) 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
SEÇM204 GENEL SEÇMELİ DERSLER(2 DERS SECİLECEK) 2+0+0 Seçmeli 4 2 Yüz Yüze
AŞÇ214 SEÇMELİ(ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
AŞÇ216 SEÇMELİ(İLK YARDIM) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
AŞÇ218 SEÇMELİ(RAPOR YAZMA VE SUNUM BECERİLERİ ) 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.artuklu.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5879&lang=tr