Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
4
|
Azami Süresi (Yıl)
|
7
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Var
|
ÖSYM Tipi
|
SÖZ
|
Bölüm Başkanı
Dr. Öğretim Üyesi Semra Gürbüz
|
Tarihçe
T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde lisans düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren yüksekokullardan birisi olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda “Konaklama İşletmeciliği”, bölümü açılarak kurulmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde 2017-2018 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.
|
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için lise mezunu olmak gerekmektedir. Programa TS-2 puan türü ile öğrenci kabul edilir.
|
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenciler, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde gerekli olan yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla Gastronomi ve mutfak sanatları, turizm ve işletmecilik programları başta olmak üzere kontenjanlar dahilinde diğer programlara da yüksek lisans, doktora öğrenimi ve sanatta yeterlik programları için başvuru haklarına sahiptirler.
|
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde etmek
|
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız Konaklama sektörü işletmelerinin mutfaklarında ve yiyecek içecek işletmelerinde görev alabilmelerinin yanı sıra isans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı ünvanıyla akademisyen olarak iş hayatlarını sürdürebilmektedir.
|
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınavların % 30'u, yarıyıl sınavlarının % 70'i alınarak değerlendirme yapılır. İkisinin ortalaması 60 olan öğrenci başarılı sayılmaktadır.
|
https://obs.artuklu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5745&lang=tr
|